Svårt att nå polisen via telefon polisen telefonkö 11414 👮♀️ 📞 🐌
Aftonbladets"200 sekunder" har kartlagt vad man kallar för"kaoset" runt 114 14, polisens telefonnummer för icke akuta ärende.
Enligt polisens egen statistik ringdes 137.440 samtal till 114 14 under november 2022. Av dessa besvarades 76.983 samtal, vilket innebär att 44 procent av dem som ringde aldrig kom fram. Av dem som inte kom fram var det 59.209 uppringare som la på luren medan de satt i telefonkö. 1248 uppringare satt så länge i kön att de blev automatiskt bortkopplade. Polismyndighetens eget telefonisystem kopplar bort samtal när uppringaren suttit fyra timmar i kö.
Enligt 200 sekunder är väntetiden när man ringer 114 14 i genomsnitt 40 - 50 minuter men det varierar stort beroende på varifrån man ringer. I Stockholm är den genomsnittliga väntetiden runt 2 timmar medan man i Bergslagen har en genomsnittlig väntan på 20 minuter.om du vill anmäla någon av brotten som listas här nedanför. Vid pågående brott eller akuta situationer ska du alltid ringa 112.* Kontokortsbedrägerier.
Deutschland Neuesten Nachrichten, Deutschland Schlagzeilen
Similar News:Sie können auch ähnliche Nachrichten wie diese lesen, die wir aus anderen Nachrichtenquellen gesammelt haben.
LEDARE: Kö till 114 14, pass och NFC – polisens fiasko är totaltLEDARE: De senaste åren har Polismyndighetens budget ökat med 60 procent. Vad får vi för pengarna? Köer, köer och längre köer.
Weiterlesen »
Big Pack är årets matbluff. Enligt Äkta vara.Big Pack är barndom för mig. Antingen varianten med tre olika smaker, eller vaniljsmaken. Favoriten var att ta ett stort lass med vaniljglass och köra på Oboy-pulver på toppen och så sen in i mikron i 30 sekunder. Rör om, njut. När Äkta vara berättade att Big Pack var årets matbluff så tänkte jag först att de ska lägga av att dissa min barndomsfavorit. Det må kanske inte vara x22brax22 glass men skit i det. Problemet är att man har bytt recept utan att berätta det. Mjölkprodukterna har lämnat och istället har man ersatt dem med annat som ärtprotein och vatten. Det finns två fördelar med det, dels så kan folk som inte gillar mjölk äta glassen och dels blir klimatavtrycket mindre. Men man får faktiskt ta och vara rak mot konsumenterna och berätta det.
Weiterlesen »
Gränspolisen: ”Svårt att få fler brottsdömda utvisade till vissa länder”I höstas ändrades lagen så att utländska medborgare som dömts för brott till sex månaders fängelse ska kunna utvisas. Men trots skärpt lagstiftning och regeringens Tidöavtal tror gränspolisen att det blir svårt att genomföra fler utvisningar i praktiken. – Även med den nya lagstiftningen kommer det bli oerhört svårt även fortsättningsvis att utvisa personer till ett tiotal länder i världen som Sverige har dåliga diplomatiska kontakter med, säger Göran Andersson på gränspolisen.
Weiterlesen »
Vab-tider svårt för ensamstående föräldrar: ”Är jättetufft”Antalet vab-dagar sköt i höjden under pandemin och har fortsatt att öka. Som ensamstående förälder blir det extra påfrestande för ekonomin.
Weiterlesen »
Begagnade MacBooks kan vara svåra att sälja vidare. Säkerhetschip ställer till det.För ett par år sedan introducerade Apple T2-chippet i sina MacBooks, som enligt Apple x22tillför funktioner som till exempel krypterad lagring och funktioner för säker start, förbättrad bildsignalbehandling och säkerhet för Touch ID-datax22. Det låter ju jättebra, men ett problem med chippet är vad det kan ställa till med när datorn ska hitta en ny ägare. Problemet är att återförsäljare inte kan komma in i en bärbar dator med ett T2-chip (M-serien av chips på nyare modeller, har T2:s funktioner inbyggda) även efter en fabriksåterställning om inte den ursprungliga ägaren stängde av x22Hittax22-funktionen eller använde Återställningsassistent innan de lämnar ut sin MacBook, på grund av chipets aktiveringslås. Istället säljs dessa bärbara datorer, som kan vara värda flera tusen kronor, för reservdelar. Det finns förstås fördelar med aktiveringslåset, om någon exempelvis skulle stjäla din dator skulle de inte kunna återställa den och börja använda den. Samtidigt finns det alltså skräckexempel som dessa, där fullt funktionella datorer inte kan säljas till nästa ägare, på grund av att de helt enkelt inte går att komma in i. I vissa fall går det förstås att kontakta ägaren, men det kan ofta handla om organisationer som skolor, som inte har något större intresse att hjälpa till.
Weiterlesen »